Пријем за бивше функционере општине Градишка

Поводом Дана града Градишке 24. априла у ресторану Такси бар градоначелник Градишке Зоран Аџић  организoвао је пријем за бивше функционере општине Градишка. Пријему су присуствовали бивши  начелници, предсједници Скупштине општине и предсједници Извршног одбора општине Градишка, али и садашњи представници градске власти.

Дужност предсједника Скупштине општине у ратном периоду, послије првих демократских избора у Градишци обављао је Небојша Иваштанин. Он каже да је због ратних дешавања то био тежак период , али и изазован у коме је Градишка успјела да се добро организује и одбрани.

„Данас је Градишка савремен град и мислим да сам и ја учествовао да се ударе добри темељи и да има значајно мјесто, али и да се није потпуно изборила“ рекао је Иваштанин.

Функцију предсједника Извршног одбора општине Градишка обављао је двије године Слободан Чикић од 1995. до 1997. Присјећајући се тог периода каже да је било много проблема, јер ни ратна дешавања у правом смислу нису била потпуно завршена.

„Расељена лица су долазила са свих страна и ми смо то покушавали, у складу са могућностима, да рјешимо. Већ почетком 1996. године долази се до финансијских проблема, те сам ја био први од предсједника који је подигао кредит да исплатимо плате радницима“ додао је Чикић.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић каже да су се овим пријемом жељели захвалити свим бившим функционерима што су градили Градишку у претходном времену.

„Свако је на свој начин дао допринос да Градишка иде пуним кораком и да се развија, те да буде лидер на нашим просторима“ рекао је Аџић.

Аџић је поручио да ће се потрудити да пријем бивших функционера општине  постане традиција и да се сваки пут поводом Дана града друже и разговарају о томе како се градила и како треба да се гради Градишка.

Н.М.

Share With: