Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Prijem kod gradonačelnika za prosvjetne radnike koji su učestvovali u nastavi na daljinu

Veliki doprinos uspješnom završetku školske godine u uslovima pandemije virusa korona dao je tim prosvjetnih radnika koji je pripremao i izvodio nastavu na daljinu putem javnog servisa Republike Srpske, među kojima je bilo pet nastavnika iz gradiških osnovnih škola, istakao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Gradonačelnik Adžić je danas organizovao prijem za prosvjetne radnike sa područja Gradiške, koji su učestvovali u pripremi i izvođenju nastave na daljinu, te im zahvalio za uloženi trud i uručio prigodne poklone. On je istakao da ovih pet nastavnika nije slučajno izabrano da budu učesnici jedne nove aktivnosti kao što je nastava na daljinu putem RTRS-a, te da su oni iskazali želju i volju da budu dio tog tima u teškim okolnostima.

“Ovo je jedno novo iskustvo za prosvjetne radnike u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima. To je dokaz da iz svake nevolje uvijek izraste i nešto dobro, a to je činjenica da možemo i u ovakvim teškim okolnostima da organizujemo nastavu na daljinu i omogućimo učenicima da uspješno završe školsku godinu”, naglasio je Adžić.

Adžić je podsjetio da grad Gradiška svake godine nagrađuje učenike generacija i vukovce osnovnih i srednjih škola, ali i prosvjetne radnike koji su svojim znanjem, trudom i zalaganjem obilježili jednu školsku godinu.

Profesor razredne nastave u Osnovnoj školi “Danilo Borković” Gradiška Slađana Šinik zahvalila je za prijem, te istakla da su prosvjetni radnici pokazali da mogu da prebrode sve teške okolnosti i ispune zajednički cilj, a to je obrazovanje djece, što je za njih na prvom mjestu.

“Zajedno smo se brzo organizovali i uz pomoć naših savjetnika organizovali nastavu na daljinu. Nije bilo lako, radili smo i noću i danju jer smo svakodnevno bili dostupni i za svoje učenike. Ovo je iskustvo za koje se nadam da se neće ponavljati, ali koje je na kraju dobro završeno”, rekla je Šinikova.

Ona je zahvalila i roditeljima učenika, dodajući da je njima tokom nastave na daljinu možda bilo i duplo teže nego nastavnicima.

“Prednost nastave na daljinu je što su djeca postala informatički pismenija, a mana je ta da nismo imali kontakt sa učenicima. Prosvjetni radnici su navikli na interakciju i rad sa đacima, a kada smo stali pred kamere, pričali smo sa kamerama”, rekla je Šinikova i izrazila nadu da će učenici i nastavnici od septembra ponovi moći da se vrate u svoje učionice.

Rukovodilac Tima za pripremu nastave na daljinu za drugi razred Mirjana Brkić, koja je i profesor razredne nastave u Osnovnoj školi “Danilo Borković”, naglasila je da ne postoji napor kada postoji volja i potreba da se nešto dobro uradi, nego samo ambicija i želja da se posao uradi što bolje.

“Mislim da smo se mnogo trudili i sve dobro uradili i nadam se da nismo mnogo opteretili roditelje, kojima zahvaljujem jer su, na neki način, radili i naš posao”, istakla je Brkićeva.

Brkićeva je navela da prosvjetni radnici uvijek nešto uče, a da je ovo bila prilika da u neobičnim okolnostima prošire svoja znanja i pokušaju da djecu nešto novo nauče.

Ona je naglasila da je nastavni plan i program ispunjen u potpunosti, te da vjeruje da djeca ovakvim vidom nastave nisu uskrećena za znanje.

U procesu pripreme nastave na daljinu za drugi razred osnovne škole kao član Tima učestvovala je profesor razredne nastave iz Osnovne škole “Kozarska djeca” Miroslava Vasić, a u izvođenju nastave putem televizijskog prenosa učestvovali su profesor razredne nastave iz Osnovne škole “Sveti Sava” Dubrave Daliborka Zeljko i vjeroučitelj islamske vjeronauke iz Gradiške Armin Čergić.

 

Share With: