Пријаву пореза на оружје поднијети до 31. марта

У односу на претходне године, а према измјенама важећих законских прописа, у Републици Српској власници ловачког оружја ослобођени су плаћања пореза, али је обавеза плаћања пореза на оружје остала за власнике трофејних оружја, пиштоља и малокалибарских пиштоља, револвера и пушака.

Годишњи порез на пиштољ износи 15 КМ, трофејно оружје 20 КМ, малокалибарски пиштољ или пушку 40 КМ, а револвер 30 КМ.

Начелник Подручне јединице Пореске управе Републике Српске Боро Спасојевић рекао је да је у прошлој години на подручју Градишке било око 1.800 обвезника пореза на оружје, те да су послали опомене свима који нису на вријеме поднијели пореске пријаве.

„За оне који се нису одазвали позиву и нису на вријеме поднијели пореску пријаву, Пореска управа је по службеној дужности извршила пријаву и обрачунала порез на оружје које посједују а наплата је у односу на претходне године била доста већа, јер је и обухват обвезника већи“, истакао је Спасојевић.

Он је подсјетио да је рок за подношење пореских пријава за порез на оружје до 31. марта за текућу године, те да очекује да ће власници оружја на вријеме поднијети пријаве јер им у противном пријети новчана казна у износу од 500 до 1.500 КМ.

М.Малешевић

Share With: