При крају санација пукотине у улици Кнеза Лазара, нови проблеми у Хиландарској (ВИДЕО)

На раскрсници улица Видовданска и Кнеза Лазара у Градишци од маја се, због радова на санацији улегнућа, не саобраћа овом улицом.  Стручни тимови комуналног предузећа „Водовод“  утврдили су да је дошло до пуцања канализационог колектора који води према пумпној станици Кеј.  „Проблем је условљен падом нивоа подземних вода, дошло је до слијегања тла, напукнућа колектора и увлачења насипног материјала, појашњавају у надлежном предузећу. Радови су у завршној фази и за мјесец  дана би, колико је потребно да се терен стабилизује, ова саобраћајница могла бити у пуној функцији.

У међувремену се, у близини ове локације, појавио нови проблем. Настала је пукотина на асфалту у Хиландарској улици која се наслања на главну Видовданску улицу. Директор „Водовода“ Сандро Зеничанин сматра да није дошло до пуцања колектора, већ да је то посљедица дјеловања подземних вода и увлачења насипног материјала у колектор. Радови на ископу ће почети наредних дана како би се детаљно утврдио узрок.

Радници КП „Водовод“ ће у наредном периоду бити ангажовани на локацији гдје се гради кружна раскрсница „Јабука“, како би замијенили преостали дио потисног цјевовода према граду. Рушењем надвожњака, створиће се услови да се замјена једног од главних чворишта водоводног система комплетира.

Сања Т.

Share With: