Prezentovani rezultati Omladinske banke Gradiška

U sali za sjednice Skupštine grada Gradiška danas je održana promocija ostvarenih rezultata Omladinske banke Gradiška.

Koordinator Omladinske banke Gradiška, Branko Straživuk rekao je da je u 2021.godini realizovano šest projekata neformalnih grupa i četiri mikrobiznisa, ukupne vrijednosti oko 15 000KM.

Dušan Ristić, korisnik projekta“Boks za pobjedu“rekao je da su za ovaj projekat preko Omladinske banke dobili oko 650 KM od čega su nabavali sportsku opremu neophodnu za kvalitetne treninge i spremanje budućih boraca.

Bojan Miljković iz Nove Topole, sredstvima u iznosu od 2000KM koja je dobio preko Omladinske banke otvorio je knjižaru i obezbjedio sebi radno mjesto.

Načelnik službe gradonačelnika grada Gradiška Goran Subotić rekao je da je Gradiška potpisala četvorogodišnji sporazum sa Fondacijoom Mozaik i Omladinskom bankom, kroz koji će za više projekata i mikrobiznisa iz budžeta grada biti izdvojeno 24 000 KM.”Akcenat je na razvoju preduzetništva  i aktivizmu mladih, uključivanju mladih u društveni i ekonomski život”, istakao je Subotić.

Direktor programa omladinske banke Fondacije”Mozaik”Željko Pauković rekao je da su se Fondacija i Grad Gradiška, kroz četvorogodišnji sporazum obavezali da podrže i razviju program Omladinske banke i zajedno ulože oko 62 000KM, u oko 25 projekata neformalnih grupa mladih ljudi i 8 mikrobiznisa.

Fondacija Mozaik ima saradnju i partnerstvo sa 52 omladisnke banke u BiH , 340 mladih ljudi, članova  odbora omladinskih banaka su podržali su ove godine 605 projekata, vrijednosti 1 300 000KM.

S.Vidović

Share With: