Презентован нови информациони систем Шума Републике Српске

Премијер Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас у Бањалуци презентацији новог интегралног информационог система ЈПШ Шуме Републике Српске.

Од данас се прати картица са једног мјеста у сваком одjелу, а не газдинству широм Републике Српске. У овом јавном предузећу и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде људи ће имати увид ко је данас шта урадио именом и презименом, ко је од купаца шта добио, коју класу и квалитет, да ли је било преферирања одређених купаца, што смо имали у неком претходном времену – рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци, гдје је присуствовао промоцији овог информационог система.

Он је додао да су се неки људи раније жалили да су увијек посљедњи на утовару, а неко увијек први, али ће примјеном овог система такве ствари постати прошлост.

– Уговори које су дрвопрерађивачи склопили са Шумама Српске од данас морају да се поштују у пуном капацитету и у то ћемо сви имати увида“, нагласио је Вишковић након представљања информационог система којем је присуствовао и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић.

Шуме Српске увеле су информациони систем како би процес рада на терену био што бржи и ефикаснији те да би се у реалном простору и времену знало шта се дешава на терену, рекао је вршилац дужности директора овог предузећа Славен Гојковић.

РТРС

Share With: