Претежно суви коловози, магла у котлинама

Саобраћај се овог јутра на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно сувим коловозима, а из Ауто-мото савеза Српске скрећу пажњу на мјестимичну јутарњу маглу у котлинама и дуж ријечних токова, као и на могуће одроне на дионицама које пролазе кроз усјеке. Возачима без обзира на временске и саобраћајне услове из АМС савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због деминирања терена у мјесту Ријечица Доња на путу Добој – Маглај повремено ће бити обустављан саобраћај у времену од 8.00 до 16.00 часова, тако што ће радови трајати 30 минута, након чега ће се саобраћај пуштати 15 минута.

Саобраћај је привремено обустављен на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница, због бушења и минирања на каменолому „Грапска – Костајница“ у мјесту Костајница.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се одвија успорено.

На ауто-путу Градишка – Бањалука измијењен је режим саобраћаја и постављена је саобраћајна сигнализација због радова на мосту „Богдановац“.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Share With:
Open

close button