Top lista

Top lista za 31.07.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Preminulo šest, zaraženo osam osoba

U Republici Srpskoj u posljednja 24 testirana su 292 laboratorijska uzorka, virus korona potvrđen je kod osam osoba, a preminulo je šest, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

 

Zaražene su četiri muške i četiri ženske osobe, od kojih je jedna mlađe, pet srednje i dvije osobe starije životne dobi.

 

Prema mjestu prebivališta, dvije osobe su iz Mrkonjić Grada i po jedna iz Banjaluke, Vlasenice, Zvornika, Kotor Varoša, Laktaša i Šipova.

 

U posljednja 24 časa Institutu je prijavljeno šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, a riječ je o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Banjaluke i po jedna iz Prnjavora, Teslića, Šamca i Kneževa.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.186 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.733 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile 46.423 osobe, a testirano je ukupno 277.998.

 

Broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 179 u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske 73, a u ostalim bolnicama 106. Na respiratoru je 14 osoba /sedam u UKC-u Srpske, sedam u ostalim bolnicama/.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.705 osoba, a nadzor je završen kod 191.432 osobe.

Share With: