Preminulo 14 lica, zaražena 144

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminulo je 14 ljudi, a od testirana 694 uzorka kovid 19 je potvrđen kod 144 lica, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Preminula su lica srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Šamca, po dvije iz Banjaluke i Doboja i po jedna iz Gacka, Kozarske Dubice, Laktaša, Modriče, Teslića i Bijeljine.

Virusom korona zaraženo je 66 muškaraca i 78 žena, od kojih je 12 mlađe, 76 srednje i 56 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 16 osoba je iz Bijeljine, 15 iz Doboja, 12 iz Banjaluke, deset iz Gacka, osam iz Kneževa, sedam iz Šamca, po šest iz Mrkonjić Grada i Prijedora, pet iz Gradiške, po četiri iz Broda, Dervente, Laktaša, Modriče, Nevesinja, Teslića, Ugljevika i Čelinca.

Zaražena su po tri osobe iz Foče i Han Pijeska, po dvije iz Zvornika, Novog Goražda, Ribnika, Čajniča i Šekovića, te po jedna iz Bileće, Bratunca, Vukosavlja, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Lopara, Novog Grada, Pala, Petrova, Srpca i Srebrenice.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 604, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 228, a u ostalim bolnicama 376. Na respiratoru je 65 osoba i to 28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 37 u ostalim bolnicama.

SRNA

Share With: