Премијерно изведена представа „Сцене из брачног живота“

Представа „Сцене из брачног живота“  премијерно је одиграна пред бројном гадишком публиком у Културном центру. Ова представа је прва манифестација у оквиру програма обиљежавања Дана града, тако да је њено премијерно извођење био поклон градоначелника, док су улазнице за прву репризу која ће бити одиграна сутра у слободној продаји.

У овој представи глуме Златан Видовић и Тамара Крцуновић, а прича осликава портрет љубави и психолошког “ратовања“ брачних партнера.Овај позоришни комад је  копродукцијски пројекат Градског позоришта Градишка.

Прича прати однос брачног пара. Иако све дјелује идилично и уређено, посматрано са стране, разоткривају се пукотине и притајени несклад пара. Ствари почињу полако да се одмотавају кад крећу да се редају једна за другом слике из њиховог свакодневног живота, гдје у позадини избија незадовољство и фрустрација.

„Играмо текст шведског оскаровца Ингмара Бергмана који говори о приликама и неприликама у брачном животу, тако да публика веома добро реагује на овај текст“ рекао је Видовић.

Глумица Тамара Крцуновић каже да игра жену која је у браку и даље не познаје себе већ се бавим другим људима, те да је Бергман написао комад у којем може учествовати и публика у интеракцији са глумцима.

Глумци Златан и Тамара осим у позоришту публици су познати по улогама у филмовим и тв серијама.Кажу да је њихова сарадња на овој представи остварена на обострано задовољство.

Након ове премијере градишка публика имаће прилику уживати у представама бројних театара. Крајем маја биће организован фестивал „Љубица“ гдје ће Градско позориште премијерно извести представу „Миропомазан“ по тексту Зорана Тодоровића, а у режији Слободана Перишића. Ријеч је о награђеном тексту на овогодишњем конкурсу „Реци наглас“ у који ће бити укључена позоришна екипа из Народног позоришта Републике Српске . „На овом фестивалу планирамо окупити све професионалне позоришне куће из Републике Српске“ рекао је Видовић.

Н.М.

Share With: