Premijerno izvedena predstava „Emigranti“ Gradskog pozorišta Gradiška

Sinoć je u Kulturnom centru Gradiška izvedena premijera predstave  “Emigranti”,  Gradskog pozorišta Gradiška. Predstava je rađena po tekstu Slavomira Mrožeka, a uloge su tumačili Admir Mešić i Zlatan Vidović, koji potpisuje i režiju.

Direktor Gradskog pozorišta Gradiška je rekao da ova predstava pokazuje život u migraciji i sve probleme koji prate tu populaciju. Predstava je kamernog tipa i nema mogućnost prisustva velikog broja publike  što sigurno  garantuje veći broj igranja odnosno repriza. On je ovom prilikom čestitao glumcima koji su predstavu izveli na zavidnom nivou iako je izvedba ovog tipa predstave veoma zahtjevna.

 

„Poslije  repriznih predstava  građani Gradiške će u sklopu Gradiškog ljeta na gradskom keju  moći pogledati predstavu „ Ljubav“  a ulaz će biti besplatan za sve građane“; dodao je Vidović.

Režiser i glumac Zlatan Vidović i njegov kolega Admir Mešić izrazili su  zadovoljstvo na uspješno izvedenoj predstavi i posjeti gledaoca.

Predsjednik Skupštine Gradiška Milenko Pavlović je  rakao da je  ovo jedna neobična predstava te da je Gradsko pozorište izvelo jedan veliki  poduhvat koji zahtjeva ozbiljne pripreme kako bi  sve to  izgledalo dobro na sceni, Pavlović je pohvalio glumce i sve one koji su radili na pripremi ove predstave.

 

Share With: