Premijera predstave „Pastorala“ u petak, 14. maja

Predstava „Pastorala“ Gradskog pozorišta Gradiška biće premijerno izvedena u petak, 14.maja, u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra u Gradišci, dok su prva i druga repriza predstave zakazane u istom terminu i na istom mjestu u subotu i nedjelju, 15. i 16. maja.

Reditelj predstave Admir Mešić rekao je da je predstava „Pastorala“ rađena na osnovu teksta poznatog srpskog pisca Radoslava Laleta Pavlovića i sa mladim talentovanim glumcima, navodeći da je po dozvoli pisca radnju predstave lokalizovao na gradiško područje, te se radnja predstave odvija u Lamincima za vrijeme Ilindanskog zbora.

„To je priča o tradiciji, o gradu, onome što je moderno i o tome zašto ljudi sve više odustaju od sela. Govori o tome da ono što je organsko i prirodno, a to je selo iz koga sve počinje, sve više odumire. Naravno, u ovoj priči to pobjeđuje, pobjeđuje ljubav između mladih koji u seoskom ambijentu pronalaze istinske vrijednosti“, naglasio je Mešić.

U predstavi igraju mladi glumci Dragana Ilić, Smiljana Marinković, Svetozar Babić i Anando Čenić.

Ilićeva je istakla da je dvomjesečni rad na predstavi „Pastorala“ bio uzbudljiv, ali i napet jer se nikada ne zna kako će je publika prihvatiti, te da se nada da će je igrati dugo, posebno ljeti i na otvorenim prostorima u mali seoskim sredinama.

Direktor Gradskog pozorišta Draško Vidović rekao je da će ulaznice biti u prodaji samo za predstavu u nedjelju, s obzrim da zbog epidemioloških mjera nisu bili u mogućnosti da puste u prodaju i ulaznice za premijeru i prvu reprizu predstave.

On je pojasnio da Gradsko pozorište ima praksu da većinu ulaznica za premijerna izvođenja predstave poklone prijateljima i sponzorima ove ustanove, te da zbog trenutnog ograničenja do 50 gledalaca nisu mogli da obezbijede komercijalne ulaznice za prva dva izvođenja.

Vidović je zahavlio Gradskoj upravi, gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću, Kulturnom centru i sponzorima koji su omogućili da predstava „Pastorala“ bude spremana za premijeru, ali i medijima koji u kontinuitetu prate rad Gradskog pozorišta Gradiška.

 

M.Malešević

Share With: