Представници Града Градишка у Сарајеву потписали протокол о сарадњи за инклузиван раст и развој (ФОТО)

Данас је у Сарајеву испред Града Градишка начелник Службе градоначелника Драгутин Ковачевић потписао протокол о сарадњи између Града Градишка и Програма „Оквир за реализацију Циљева одрживог развоја (SDG2BiH)“.

SDG2BiH има за циљ подржати власти у Босни и Херцеговини у њиховим напорима и напретку према остваривању Циљева одрживог развоја 2020-2030. Општи циљ SDG2BiH је допринијети убрзаном остварењу Циљева одрживог развоја у БиХ подржавајући системе јавног управљања, те ангажман приватног сектора према зеленом и инклузивном расту и развоју заједнице.

Програм ће подржати власти у БиХ у њиховим активностима да унаприједе своје механизме и капацитете, а све у циљу постизања Циљева одрживог развоја дефинисаних документом Циљева одрживог развоја.

SDG2BiH је иницијатива коју финансира Влада Шведске, а дио је подршке Уједињених нација властима у Босни и Херцеговини при имплементацији Оквира за реализацију Циљева одрживог развоја, имплементирана од стране УНДП-а у партнерству са UNICEF-om и UN Woman Босна и Херцеговина.

Share With: