Представници Града Градишка на Видовданском сабору српске дијаспоре (ФОТО)

Представници Града Градишка, једине локалне управе из Републике Српске,  учествовали су на Видовданском сабору српске дијаспоре, 1. и 2. јула ове године у Београду. Сабор је организовао Кабинет министра Ђорђа Милићевића, министра без портфеља задуженог за координацију активности и мјера у области односа Републике Србије с дијаспором.

Током овог дводневног догађаја одржане су панел дискусије на тему привредне сарадње, тему образовања, културе и заштите идентитета припадника дијаспоре. У име Града Градишка присутнима се обратио начелник Одјељења за развој и међународне пројекте, Дарко Врховац, који је учешћем у панел дискусији на тему привреде представио потенцијале Градишке. Представници Града Градишка искористили су прилику за повезивање и успостављање контаката са многобројним представницима дијаспоре из свих области друштвеног и привредног живота.

На сабору је учествовало више од 250 привредника, представника удружења и организација које окупљају српску дијаспору широм свијета, као и представници Срба из земаља региона.

Share With: