Predstavnicima OHR-a nije dozvoljeno prisustvo sutrašnoj sjednici

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da predstavnicima OHR-a nije dozvolio da prisustvuju sutrašnjoj posebnoj sjednici parlamenta o vraćanju nadležnosti oduzetih Republici Srpskoj.
„Kancelarija OHR poslala je službi Narodne skupštine obavještenje da će njihov predstavnih prisustvovati sjednici. Napominjem da to nije bio ni zahtjev, ni molba, već obavještenje. Kao predsjedavajući, obavijestio sam ih da im to nije dozvoljeno“, rekao je Šulić.

Šulić je napomenuo da je za njega nedopustivo da OHR ili bilo koja druga kancelarija na ovaj način komunicira sa Narodnom skupštinom.

„S obzirom na činjenicu da u BiH ne postoji visoki predstavnik pa samim tim i njegova kancelarija ne vidim bilo kakav osnov za njeihovo prisustvo posebnoj sjednici. Osim toga, samo obraćanje Narodnoj skupštini u imperativu je nešto što ne mogu prihvatiti“, dodao je Šulić.

Prema njegovim riječima, mediji iz Republike Srpske direktno će prenositi sjednicu, pa zaposlenici bivše kancelarije visokog predstavnika mogu, kao i svi ostali građani, na taj način pratiti prenos Skupštine.

Predsjedavajući Narodne skupštine je istakao da je predstavnicima Kancelarije Evropske unije dozvoljeno prisustvo sjednici, navodi RTRS.

„Predstavnici Kancelarije EU obratili su se Narodnoj skupštini, uz puno uvažavanje, molbom da prisustvuju sjednici i mi smo im to dozvolili. Republika Srpska uvažava EU i spremna je na razgovor sa svima koji uvažavaju Republiku Srpsku. Drago mi je što će predstavnici Kancelarije EU moći da prisustvuju ovoj važnoj sjednici“, naglasio je Šulić.

Share With: