Predstavnici Crvenog krsta Gradiška posjetili porodilište Bolnice Gradiška

Povodom Svjetskog dana Crvenog krsta 8. maja i Nedjelje Crvenog krsta koja se obilježava od 8. do 15 maja, predstavnici Crvenog krsta Gradiška posjetili su Porodilište Bolnice Gradiška i tom prilikom porodiljama uručili prigodne poklone.

Sekretar Crvenog krsta Gradiška Borko Dević rekao je da je praksa da se povodom Dana Crvenog krsta posjete porodilje i uruče pokloni, kao jedan mali vid podrške povećanju nataliteta.

„Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta započeli smo juče podjelom prehrambenih i higijenskih paketa za pet porodica, a narednih dana ćemo nastaviti sa akcijama u cilju pomoći prvenstveno višečlanim porodicama“, dodao je Dević.

Doktor Dejan Pejić je izrazio zahvalnost predstavnicima Crvenog krsta zbog pomoći koja je značajna porodiljama.

„U ovoj godini smo imali 198 poroda, što je za oko 10 poroda više u odnosu na isti period prošle godine, što predstavlja blago povećanje broja poroda “, istakao je Pejić i dodao da je trend povećanja broja poroda zabilježen i prošle godine.

Svjetski dan Crvenog krsta obilježava se u znak sjećanja na Anrija Dinana, osnivača Crvenog krsta koji je rođen 8. maja 1828. godine.

Share With: