Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Predstavljen turistički vodič ”50 top lokacija Bosne i Hercegovine”

”Pedeset top lokacija Bosne i Hercegovine” je naziv knjige autora Zorana Matića koja je sinoć predstavljena publici u Kulturnom centru Gradiška.

Prema riječima autora ova knjiga je najopširniji turistički vodič za BiH na našem jeziku i predstavlja sublimaciju svih turističkih bogatstava. Objedinjena je priča o prirodnim, kulturno-istorijskim, vjerskim, ljudskim i mnogim drugim sadržajima a predstavljeno je pedeset najljepših lokacija u BiH i pedeset dodatnih lokacija vrijednih pažnje i posjete, gastronomska ponuda širom zemlje i ponuda kafića i klubova koji čuvaju rokenrol kulturu jer je autor knjige zaljubljenik u prirodu, dobru hranu i rokenrol.

Kada je u pitanju Gradiška, Matić kaže da su svoje mjesto u knjizi zauzele crkva brvnara u Romanovcima i priča o Petru Kočiću kao i istoriski potkovana legenda o Vrbaškom gradu u Gornjim Podgradcima. Matić je dodao da u narednom, dopunjenom izdanju knjige planira predstaviti Gradišku kao grad u kojem posjetioci mogu uživati, priču o Veljku Čubriloviću i Manufaktura pub.

Predstavljanje knjige ”Pedeset top lokacija Bosne i Hercegovine” podržala je Turistička organizacija Grada Gradiška.

G. Vlainić

Share With: