Представљен Градишки зборник и Истина о Србима (ВИДЕО)

У Културном центру Градишка вечерас је представљен  25. број часописа за друштвена питања „Градишки зборник“ и 28. зборник радова „Истина о Србима“. О садржају „Градишког зборника“ говорио је уредник Бојан Вујчић који је истакао да је ово  јединствена публикација која свједочи о прошлом и садашњем времену.

Вујчић каже да Зборник садржи више од 15 радова, уз поезију, те да је ово шести часопис који он уређује. Вујчић настоји да задржи исту нит часописа, а то је чување културе и просвјете на нивоу Градишке.

Издавање „Градишког зборника“ и зборника радова „Истина о Србима“ и ове године подржала је Градска управа Градишка.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић каже да град постаје препознатљив по овим публикацијама и да је обавеза свих нас који живимо једну епоху, да све значајно запишемо, јер то остаје трајно.

Издавач „Градишког зборника“ и зборника „Истина о Србима“ је као и до сада Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Градишка.   Секретар Друштва Срђан Пуцар каже да је ове године на конкурс пристигло преко 70 радова, поетских и прозних. Као и сваке године и овај пут награђена су по три најбоља рада из поезије и прозе.

За најбољи поетски рад у зборнику “Истина о Србима” проглашена је пјесма „Вјечни свјетионици непокоришта“ аутора Небојше Иваштанина из Градишке. Друга награда припала је Витомиру Стевановићу из Добоја за пјесму „Наталијина рамонда“, а трећа Доброславу Ћуку из Требиња за пјесму „Сонет за прогнане“.

Првонаграђени прозни рад је „Довијек стријели на биљегу“ аутора Недељка Кајиша из Бања Луке. Друга награда припала је Небојши Ристићу  из Градишке за рад „Посљедња херојева ноћ“, а трећом је награђен текст под називом „Таква је била њена љубав“ аутора Миленка Јевђевића из Бањалуке.

Н.М.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=OCcrs3Ek7Zs[/embedyt]

Share With: