Top lista

Top lista za 26.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Predstavljanje romana “Kosmički kod” Marine Bavrlić

Roman „Kosmički kod“ autora Marine Bavrlić biće predstavljen publici u srijedu 19. februara u 19 časova u Kulturnom centru Gradiška.

Gostujući u emisiji „Žene i mogućnosti „ Radio Gradiške Bavrlićeva je navela da je to njen prvi roman koji je nastao iz potrebe za pisanjem i bilježenjem različitih promišljanja.

„Sukob dobra i zla je glavna tematika romana, kako u svakodnevnom životu tako i na globalnom i širem vremenskom i istorijskom planu“, navela je Bavrlićeva i dodala da nakon svake istorijske faze zlih vremena dolazi period dobra.

Ona je navela da je pisala poeziju čitav život, iako je nije objavljivala, a da je knjigu završila na način da mogu da se pišu nastavci jer je riječ o neiscrpnoj temi dobra i zla i ljubavi.

Govoreći o ulozi žena u muzici i književnosti naglasila je da ih nema dovoljno.

„Žene imaju veliku energiju, njihov osnovni zadatak je briga o porodici u koju ulažu najviše, a umjetnost je dodatna djelatnost“, rekla je Bavrlićeva i naglasila da žene nisu dovoljno zastupljene u toj oblasti.

Osim autora o knjizi će govoriti Marija Mišić ispred izdavačke kuće i urednik knjige Ilija Matić, a predviđen je i muzički dio programa.

Marina Bavrlić je od djetinjstva usmjerena na umjetnost i kako kaže to je ispunjava. Voli da piše, komponuje i svira, a posvećena je i brizi o sinu. Ona je naglasila da radoznalost i potreba za novim horizontima mogu da inspirišu umjetnika. U muzici je više od 40 godina, u prosvjeti od 1980. godine kada je počela da radi  u Osnovnoj školi „Danilo  Borković“, a kasnije je nastavila rad u muzičkoj školi gdje predaje gitaru.

Završila je srednju muzičku školu u Banjauci. Voli da obrađuje pjesme  poznatih pjesnika poput Milana Rakića ,Vladislava Petkovića Disa i drugih, a piše i tekstove.

Share With: