Представљени резултати провођења практичне наставе

Развојна агенција Градишка је учествујући у пројекту “Партнерство за дуално образовање у струковним школама“ заједно са Средњом стручном и техничком школом Градишка покренула иницијативу за рјешавање изазова дуалног образовања за економске техничаре и пословно-правне техничаре.  Резултати провођења практичне наставе данас су представљени представницима школе, пословне заједнице, представницима локалне самоуправе и родитељима.

Ученици који се образују за економске и пословно правне техничаре до сада су практичну наставу обављали у просторијама школе, а захваљујући Развојној агенцији Градишка ове године су имали прилику стручна знања  и искустава стећи у овој установи са обученим менторима. Осим што су усвојили корисна знања,  како размишљати када се улази у пројектни свијет и како функционише привреда нашег града. Овај вид практичне настве ученицима је био посебно занимљив.

Организовањем праксе задовољан је и директор Средње стручне и техничке школе, Дaрко Голић који је овом приликом позвао и друге установе да пруже шансу ученицима да одраде практичну наставу. Пословно правни и економски техничари су занимања која су све више тражена на тржишту рада због чега је квалитетна практична настава веома важна.

С.Видовић

Share With: