Predstava “Kosovo! O, čudesa Božjih sudbina” u Gradišci 18. juna

Predstava “Kosovo! O, čudesa Božjih sudbina” čiji je autor pozorišna glumica Đurđa Vukašinović iz Banjaluke biće izvedena u Kulturnom centru Gradiška 18. juna  u 20 časova.

Ova predstava je svojevrsni muzičko-poetski kolaž o kosovskoj legendi. Predstavu  organizuje Krajiški kulturni centar “Sveti Sava”.

Predsjednik kulturnog centra “Sveti Sava”, Dragan Krošnjar, gostujući u programu “Radio Gradiške” istakao je da je njihov glavni cilj rad na očuvanju i promociji krajiških vrijednosti kroz kulturu i prosvjetu.

Krošnjar je naglasio da su uradili više programa i projekata i da je jedan od njih dokumentarni film “Kordun, zemlja bez ljudi”, na kojem rade duži niz godina i čiji završetak je planiran do kraja 2019. godine.

“To je priča o Kordunu i Krajini 500 godina unazad”, rekao je Krošnjar i naveo da je cilj da ostane zabilježeno ko smo, šta smo i odakle smo.

On je naglasio da taj film zahtjeva finansijska sredstva koja će nastojati da obezbjede kroz izvođenje predstave  Kosovo.

“U predstavi ima muzike, pjesme, igre, vraćanja u istoriju, ljubavi i zanosa”, rekao je Krošnjar i dodao da je to izuzetno emotivna priča koju bi publika trebala da pogleda.

Ulaznice koštaju 8 KM, a sav prihod  biće usmjeren za završetak produkcije dokumentarno-igranog filma “Kordun, zemlja bez ljudi”.

Predstava je igrana u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Osim autora, glumice Đurđe Vukašinović u predstavi igra i guslar Novak Demonjić. Angažovano je i više glumaca naratora i drugih saradnika.

Share With: