Top lista

Top lista za 04.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Predsjednica Srpske čestitala Vidovdan

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom Vidovdana, krsne slavu Vojske Republike Srpske, svim pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, te ukazala na herojski put srpskih boraca u proteklom otadžbinskom ratu.

“Obilježavanje Dana Vojske je prilika da se sa neizmjernom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo svih pripadnika vojske koji su utkali svoje živote i dijelove tijela u temelje Republike Srpske, štitići svoj narod i slobodu koju danas uživamo”, istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je čestitku uputila komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima, vojnicima i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

“U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH”, navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, krsna slava u tradiciji srpskog pravoslavnog naroda sazdana je od uzvišenih i plemenitih osjećanja posvećenih miru, slobodi i zajedništvu, kao što je bila borba i herojski put boraca Republike Srpske u proteklom otadžbinskom ratu.

“U nadi da će generacije koje dolaze nastaviti da njeguju tradiciju slobode, mira i tolerancije i uz uvjerenje da će institucije Republike Srpske nastaviti da se angažuju na poboljšanju položaja boračkih kategorija u našem društvu, srdačno vas pozdravljam”, navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Srpska pravoslavna crkva 28. juna obilježava Vidovdan, praznik posvećen Svetom velikomučeniku knezu Lazaru i svim srpskim mučenicima koji su poginuli u Boju na Kosovu 1389. godine.

Share With: