Predrag Ivandić, novi župnik u Gradišci

U gradišku župu u avgustu mjesecu, po dekretu banjalučkog biskupa Franje Komarice, stigao je novi župnik Predrag Ivandić.

U razgovoru za Radio Gradišku Ivandić je rekao da je rođen u Ljubiji kod Prijedora 1988. godine,gdje je završio osnovnu školu,  u Travniku je završio Katolički školski centrar “Petar Barbarić”, Teološki fakultet u Sarajevu završio je 2014. godine, nakon čega je zaređen i imenovan za upravnika župa Šimići, Mahovljani i Aleksandrovac.

“Nakon toga službu sam nastavio kao kapelan župa Drvar i Grahovo, gdje sam proveo dvije godine, odakle me put ponovo dovodi u Travnik gdje sam bio disciplinski odgojitelj u malom sjemeništu da bi prije Gradiške bio na službi tajnika biskupa Komarice”, rekao je Ivandić.

On je naglasio da će se na službi u gradiškoj župi truditi da okupi malobrojne vjernike, poveže dijasporu sa zavičajem koji bi mogli doprinijeti položaju rimokatoličkih vjernika ali i Gradiške uopšte.

“Veliki problem je nedostatak mladih vjernika, svega 12 učenika sluša vjeronauku, a i broj vjernika ne prelazi 200 domačinstava”, navodi Ivandić i naglašava da su mnogi infrastrukturni radovi potrebni na crkvi Svetog Roka u gradu, župnoj kući u Dolin i kapelama po grobljima.

Ivandić je naglasio da je dobro prihvaćen od gradskog rukovodstva i predstavnika drugih vjerskih konfesija sa kojima je već imao sastanke, ali i od građana Gradiške.

D. Janković

Share With: