Top lista

Top lista za 23.01.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Pred nama ledeni vikend

U Republici Srpskoj će narednih dana biti pretežno oblačno i hladno vrijeme sa dnevnom temperaturom od minus tri do dva stepena Celzijusova, dok se za vikend očekuje veoma hladno vrijeme, a u nedjelju, 17. januara i do minus 17 stepeni na planinama, podaci su Republičkog hidrometeorloškog zavoda.
Noćas će biti vedro i veoma hladno, do jutra sa povećanjem oblačnosti. Ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno i hladno, a u višim predjelima veoma hladno, te na sjeveru mjestimično sa provijavanjem snijega.

Tokom dana biće oblačno, na sjeveru se očekuje provijavanje ili slab snijeg, a slab do umjeren u centralnom pojasu, na istoku i visokoj Hercegovini.

Na jugu će biti kiše, ali je moguća susnježica, dok se kasnije poslije podne na sjeveru i zapadu očekuje prestanak padavina, a prema noći na petak i u većini drugih predjela uz raslojavanje i smanjenje oblačnosti.

Jedino će u centralnom pojasu, na istoku i na jugoistoku /visoka Hercegovina/ i dalje biti oblačno sa snijegom. U centralnom pojasu zemlje dan će biti leden, što znači da dnevna temperatura neće prelaziti nula stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti umjeren sjeverozapadni, prolazno pojačan, poslije podne u slabljenju, kada će u centralnom planinskom pojasu biti umjeren do jak, a na jugu umjeren sjeverni.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus osam do minus tri, na planinama i u mrazištima od minus 13 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura vazduha biti od minus tri do dva stepena, na jugu do šest, a na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih.

U petak, 15. januara, ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno na sjeveru i jugu, dok će u centralnom pojasu padati slab snijeg. Biće hladno, a u višim predjelima veoma hladno.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno, hladno i suvo, osim centralnog pojasa, gdje se zadržava oblačno vrijeme uz mogućnost provijavanja snijega. Poslije podne i uveče se ponovo očekuje povećanje oblačnosti.

U centralnom pojasu Srpske će biti ledeni dan, kada dnevna temperatura neće prelaziti nula stepeni Celzijusovih.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus osam do minus tri, na jugu s negativnom temperaturom, a na planinama i mrazištima od minus 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura vazduha od minus tri do dva stepena, na jugu do četiri, a na planinama od minus šest stepeni Celzijusovih.

U subotu, 16. januara ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno na sjeveru i jugu, oblačno u centralnom pojasu gdje će padati slab snijeg. Biće veoma hladno.

Tokom dana će biti promjenjljivo oblačno, hladno i suvo, osim centralnog pojasa gdje se zadržava oblačno vrijeme uz mogućnost provijavanja snijega. Poslije podne i uveče doće do smanjenja oblačnosti, osim istoka, gdje će ostati pretežno oblačno vrijeme. Biće hladnije nego prethodnih dana, pa se očekuje ledeni dan u većini predjela.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus devet do minus četiri na jugu s negativnom temperaturom, a na planinama i mrazištima od minus 15, a najviša dnevna temperatura vazduha od minus pet do nula, na jugu do dva, a na planinama od minus osam stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 17. januara, ujutro će biti vedro do umjereno oblačno na sjeveru i jugu, promjenljivo oblačno u centralnom pojasu, na istoku pretežno oblačno, gdje će padati slab snijeg. Biće veoma hladno.

Tokom dana biće sunčano uz umjerenu oblačnost, hladno i suvo, osim krajnjeg istoka, gdje se zadržava oblačno vrijeme i dalje uz mogućnost provijavanja snijega. Poslije podne i uveče očekuje se smanjenje oblačnosti i u tim predjelima. Biće vrlo hladno, pa se očekuje ledeni dan u većini predjela.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus devet do minus četiri, a negativna će biti i na jugu, te na planinama i mrazištima od minus 17, dok će najviša dnevna temperatura vazduha biti od minus četiri do jedan, na jugu do četiri, a na planinama od minus sedam stepeni Celzijusovih.

Share With: