Pozivom na broj 1415 darujete 1 KM za Udruženje „Mrvice“

Do kraja ovog mjeseca , u toku „Ljubičastog novembra“, svi građani pozivom na „M:tel-ov“ humanitarni broj 1415 mogu da doniraju 1 KM za Udruženje roditelja prijevremeno rođenje djeca „Mrvice“, a sva prikupljena sredstva biće utrošena za renoviranje i adaptaciju prostorija ovog udruženja.

Predsjednica Udruženja „Mrvice“ Mileva Tanić rekla je za Radio Gradišku da je ove godine osnovna aktivnost „Ljubičastog novembra“ projekat „Mi za njih“, čiji je cilj socijalno uključivanje i osnaživanje djece, ali i njihovih roditelja, u svakodnevnom riziku koji ih okružuje.

„Kroz ovaj projekat stvorili bismo mogućnost uključivanja djece u razne sportske i kulturne aktivnosti, pružanje psihosocijalne podrške i omogućavanje njima nedostupnih sadržaja. U toku „Ljubičastog novembra“ ćemo pokušati da obezbjedimo sredstva za naš kutak, naše prostorije koje smo čekali pet godina i sada dobili na korištenje od Grada Banjaluka. Prostor je sada u lošem stanjum, a nakon adaptacije bi bio mjesto za redovan i kvalitetan rad sa djecom“, navela je Tanićeva.

Ona je dodala da će, u cilju prikupljanja sradstava za adaptaciju prostorija Udruženja „Mrvice“, 13. novembra u Domu omladine u Banjaluci biti organizovano i donatorsko veče, te da je cijena ulaznice 20 KM.

Tanićeva je naglasila da je Udruženje „Mrvice“ u posljednjih pet godina uspjelo u svojoj misiji da ukaže na probleme sa kojima se susreću prijevremeno rođene bebe, da su realizovali nekoliko važnih projekata, te da su „Mrvice“ ove godine dobile i status udruženja od posebnog republičkog interesa.

M. Malešević

Share With: