Top lista

Top lista za 15.05.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Poziv medicinskog radnika je prvenstveno human poziv

Glavna sestra Odjela pulmologije i kovid odjeljenja Bolnice Gradiška Dara Grujičić, gostujući u program Radio Gradiške,  rekla je da ju je poziv medicinskog radnika privlačio od ranog djetinjstva i dodala da je oduvijek željela pomagati ljudima.

Dara Grujičić prva je generacija medicinske škole u Gradišci nakon koje je završila višu medicinsku, a zatim i fakultet zdravstvene njege jer je uvijek željela znati više i napredovati.  Guričićeva je istakla da se nakon školovanja zaposlila u Bolnici Gradiška  i dodala da na odjelu pulmologije radi 35 godina.

“Nekada je bilo lakše raditi na pulmologiji, a unazat 13 mjeseci uslovi su mnogo teži i posao je komplikovaniji jer radimo samo sa bolesnicima od zarazne bolesti“ rekla je Grujičićeva i dodala da se njen posao ali i život veoma izmjenio sa pojavom pandemije virusa korona.

“Na poslu moramo strogo poštovati proces ulaska i izlaska iz odjeljenja, a u početku pandemije svi smo odlazili kući zabrinuti i morali smo smanjiti kontakt sa porodicom i prijateljima što je bilo vemo teško ali smo se i sa tim izborili i ostali zdravi sve u cilju da pomognemo našem stanovništvu kao i građanima iz okolnih gradova” rekla je Gruičićeva.

Gruičićeva je naglasila da se pridržavanjem mjera možemo zaštititi od korone navodeći svoj primjer jer od početka pandemije radi sa inficiranim licima, a nije oboljela. Ona je istakla i značaj vakcinacije za koju kaže da je veoma važna kako bi se stalo na crtu virusu korona. Gruičićeva je apelovala na sve građane da poštuju epidemiološke mjere i iskoriste priliku da se vakcinišu jer i pored dobre organizacije posla medicinski radnici osjećaju umor.

Gruičićeva je rekla da je u posljednja dva dana blago smanjen prijem pacijenata u kovid odjeljanja Bolnice Gradiška ali da borba medicinskih radnika i dalje traje i se oni neće predati.

“Svi naši medicinski radnici su prvenstveno humanisti i neće napustiti pacijente, tu je i znanje, vještina, iskustvo, empatski pristup” naglasila je Grujičićeva.

G.Vlainić

Share With: