Top lista

Top lista za 15.05.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Požarom izazvao opštu opasnost

Pripadnici Policijske uprave Gradiška identifikovali su lice iz Gradiške, čiji su inicijali S.B, osumnjičeno da je počinilo krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, odnosno da je izazvalo požar kojim je pričinjena šteta u šumi u vlasništvu javnog preduzeća.
Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da je Policijskoj stanici Gradiška u subotu, 10. aprila, u 19.35 časova prijavljeno da u mjestu Jablanica gori šuma u vlasništvu javnog preduzeća.

Vatru su ugasili gradiški vatrogasci, a uviđajem, koji su obavili službenici Policijske uprave Gradiška, utvrđeno je da je požar izazvan paljenjem otpada na obližnjoj njivi.

“Požar se proširio na šumu u vlasništvu javnog preduzeća te je u njoj izgorjelo nisko rastinje i došlo je do oštećenja mladih stabala. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv S.B, nakon kompletiranja predmeta, dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ne ostavljaju je bez nadzora.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, od 8. do 10. aprila realizovane su akcije kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila i prisustva alkohola u krvi.

Tokom akcije u vezi sa tehničkom ispravnošću, kontrolisana su 33 učesnika u saobraćaju, te je 19 vozača kažnjeno, dok je za ostale prekršaje sankcionisano njih 12.

Tokom akcije u vezi sa prisustvom alkohola u krvi, kontrolisano je 956 učesnika u saobraćaju, te je sankcionisan 21 vozač.

Kod tri vozača, koji su uhapšeni, utvrđena je koncentracija alkohola u krvi viša od 1,5 promila.

SRNA

Share With: