Повољни услови за вожњу, возачи опрез – на снази више забрана

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно уз повољне услове за вожњу. На путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње пословног објекта (бензинске станице) на одмаралишту Лужани запад на ауто путу Е-661 Градишка –Бања Лука.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Забрањује се превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју ПУ Бијељина, Добој, Градишка, Бања Лука и Приједор, осим за превоз противградних ракета  03.и 04.08. 2023. године од 00,00 до 24,00 часова, као и на подручју ПУ Мркоњић Града дана 04.08.2023. од 00,00 до 24,00 часова.

Због обиљежавања дана сјећања на страдале и прогнане Србе у акцији “Олуја”,забрањује се саобраћај за теретна моторна возила укупне масе 7,5 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Share With: