Top lista

Top lista za 11.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Povoljni uslovi za vožnju

Uslovi za vožnju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros su povoljni, zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se izvode radovi i privremena signalizacija reguliše saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Zbog sanacije kolovoza na mostu u Klašnicama saobraćaj će se danas odvijati jednom trakom, naizmjenično.

Iz AMS-a podsjećaju da je u Republici Srpskoj dozvoljeno kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta i u dane vikenda, kao i da je policijski čas na snazi od 22.00 do 5.00 časova ujutro.

Zbog praznika do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Srpske.

Ovog vikenda obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce i preusmjeren je na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad. Od sutra poslije 16.00 časova na mjestu izvođenja radova vozila će prolaziti naizmjenično.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na svim putnim pravcima na kojima se izvode radovi.

Radovi se, između ostalih, izvode na putnim pravcima Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Kneževo, na ulazu u Prnjavor gdje je u toku izgradnja kružnog toka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, te Johovac-Rudanka na području Doboja.

U FBiH u mjestu Vitalj na putu Kladanj-Tuzla zbog klizišta se saobraćaj odvija naizmjenično, uz regulaciju svjetlosne signalizacije.

Zbog sanacije mosta na dionici auto-puta Visoko-Kakanj kod Dobrinje saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom. Radovi se izvode i u tunelu Vinac, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, gdje je obustavljen saobraćaj i preusmjeren na obilaznicu, dok su izmjene u režimu odvijanja saobraćaja i dalje aktuelne na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk.

Kada je riječ o graničnim prelazima, na prelazu Gradiška duge su kolone teretnih vozila na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vozačima se savjetuje maksimalno opreznu vožnju i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

Share With: