Povoljni uslovi za vožnju

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH uslovi za vožnju jutros su povoljni, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Povodom održavanja penjačkog festivala u kanjonu Tijesno do 18. septembra od 11.00 do 11.45 časova biće obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka i preusmjeravan na alternativni putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog radova, saobraćaj se odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju na putevima Gradiška-Nova Topola, Crkvina-Modriča jedan, Šešlije-Johovac, Ustiprača-Međeđa, Foča dva-Dragočava, Tedin Han-Križ, Kotor Varoš-Obodnik, Ćesim-Pridvorci i Saračica-Čokorska Polja.

Režim saobraćaja izmijenjen je, zbog radova, u tunelu „Kalovita brda“ na magistralnom putu LJubogošta-Pale, u Čemernu na putu Brod na Drini dva-Vrba, Čeljigovićima na putu Lapišnica-LJubogošta i Stambolčić na putu Pale-Podgrab, Ugar na putu Crna Rijeka-Ugar.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

U FBiH na auto-putu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, od sutra će se tokom dana saobraćati naizmjenično-jednom trakom. Od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Do 12. oktobra, granični prelazi Gabela – Gabela Polje jedan, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig, Hadžin Potok – Bogovolja, Orahov Do – Slano i Duži – Imotica otvoreni su za putnički saobraćaj kao međunarodni granični prelazi.

Share With: