Povodom Dana grada Gradiška dodijeljena Javna priznanja

U Gradišci su večeras, povodom Dana grada, dodijeljena priznanja pojedincima, ustanovama i preduzećima koji su dali poseban doprinos razvoju ove lokalne zajednice.

Zahvalnice Grada za izuzetan doprinos u liječenju stanovništva tokom pandemije virusa korona dodijeljene su javnim zdravstvenim ustanovama Dom zdravlja i Bolnica Gradiška, kao i načelniku kovid odjeljenja gradiške Bolnice Branki Milošević i načelniku Higijensko-epidemiloške službe gradiškog Doma zdravlja Slađani Tepavac.

Zahvalnice su dodijeljene i javnoj ustanovi „Tehnička škola Gradiška“ za rezultate u oblasti obrazovanja, glumcu Zlatanu Vidoviću za postignute rezultate u umjetnosti, Milanu Duvnjaku i Darku Vujiću za zasluge u oblasti humanitarnog rada.

Za zasluge u oblasti poboljašanja položaja penzionera zahvalnica grada posthumno je dodijeljena nedavno preminulom Ostoji Vici Popoviću, bivšem predsjedniku gradiškog Udruženja penzionera.

Za postignute rezultate u oblasti privrede, zahvalnice su dodijeljene preduzećima „Tapetarija Matić“, „Agrofruktus“ i samostalnoj zanatskoj radnji „Besko“.


Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić čestitao je građanima Dan grada, a nagrađenima zahvalio za njihov doprinos razvoju grada.

Adžić je rekao da je proteklu godinu obilježila pandemija virusa korona, koja je odnijela 154 života građana Gradiške, te njihovim porodicama uputio saučešće, ali i istakao da su brojni životi spaseni zahvaljujući požrtvovanom radu medicinskih radnika gradiške Bolnice i Doma zdravlja.

„Sasvim je normalno bilo da za taj trud grad Gradiška zahvali svojim zadravstevenim ustanovama, te ljekarima Milošević i Tepavac, koje su iznijele najveći teret pandemije“, naglasio je Adžić.

On je istako da je , uprkos teškoj situaciji vezanoj za virus korona, grad vodio računa o socijalnoj zaštiti svog stanovništva, infrastrukturnom opremanju i privrednom razvoju.

„Nismo htjeli da odustajemo od započetih investicija. Završili smo sportsku dvoranu, a završavamo i novi objekat vrtića za 180 djece, koja su na listi čekanja za prijem. Ulagali smo i u privredni razvoj, oko tri miliona KM smo uložili u izgradnju infrastrukture u privrednoj zoni u Novoj Topoli, a nastavili smo i izgradnju novih saobraćajnica“, rekao je Adžić.

Adžić je naveo da je grad podržavao zdravstvo, obrazovanje i poljoprivredu, te naglasio da im je i dalje opredjeljenje jači i brži razvoj Gradiške, u interesu njenih građana i privrednika.

Direktor gradiške Bolnice Rajko Dodik podsjetio je da je zahvalnica grada Gradiška još jedno veliko priznanje koje je ova zdravstvena ustanova dobila za svoj rad u borbi protiv virusa korona, s obzirom na to da su dobili i orden od predsjednika Republike Srpske.

„Ovo je veliko priznanje za sve naše radnike za njihov trud u borbi protiv virusa korona. U prošloj godini imali smo više od 1.200 pacijenata koji su se liječili od posljedica virusa“, rekao je Dodik.

Direktor Doma zdravlja Gradiška Vesna Gluvić Čelić istakla je da je ova zdravstvena ustanova od marta prošle godine prvi bedem u borbi protiv virusa korona u Gradišci.

„Čast mi je da u ime svih zaposlenih primim zahvalnicu grada, koja je dokaz da smo uspjeli da odbranimo građane od ove pošasti“, rekla je Čelićeva.

Glumac Zlatan Vidović, koji se ove godine proslavio i jednom od glavnih uloga u filmu „Dara iz Jasenovca“, istakao je da mu je priznanje rodnog grada možda i najznačajnije u životu.

„Ovo smatram životnim priznanjem od grada u kojem sam ponikao, napravio prve ljudske i glumačke korake. Ovo je za mene velika nagrada i počastvovan sam što sam odabran među svim ovim ljudima koji su, na svoj način, radom i zalaganjem zadužili Gradišku. Nadam se da ću i u budućnosti biti nekako zaslužan i mjerodavan da nosim ovu nagradu i da neću razočarati svojim radom“, istakao je Vidović.

Svečanosti dodjele javnih priznanja grada Gradiška, u koja je upriličena u Kulturnom centru, prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, kao i Srđan Vulović, predsjednik opštine Zubin Potok, sa kojom je grad Gradiška danas potpisao sporazum o bratimljenju.

M.Malešević

Share With: