Povećan broj krivičnih djela, ali skoro sva rasvijetljena

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u proteklom mjesecu evidentirana su 43 krivična djela, devet više nego u maju prošle godine, a od kojih su 42 rasvjetljena, rekao je načelnik ove uprave Bojan Škorić.
Škorić je na konferenciji na novinare naveo da su u maju evidentirana 44 migranta, što je za 36 manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

On je rekao da je evidentirano 29 narušavanja javnog reda i mira, što je za 50 manje u odnosu na maj prošle godine.

Škorić je naveo da je u maju evidentirano 57 saobraćajnih nezgoda, što je za 34 više u odnosu na isti mjesec prošle godine, ali da nije bilo smrtno stradalih i teže povrijeđenih lica.

On je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška ocijeio zadovoljavajućim.

Nečelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Bojan Mišetić rekao je da je od 43 evidentirana krivična djela, 39 iz oblasti opšteg kriminaliteta, te po dva djela iz oblasti zloupotreba opojnih droga i privrednog kriminaliteta.

„Evidetirana su 22 krivična djela protiv imovine, od kojih je 21 rasvijetljeno. Otkrivena su dva krivična djela i četiri prekršaja iz oblasti zloupotreba opojnih droga, te je pronađena i oduzeta određena količina droge“, dodao je Mišetić.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je da je od 57 sobraćajnih nezgoda u 13 lakše povrede zadobilo 16 lica.

On je naveo da je u maju evidentirano 1.525 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je 31,7 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

„Podnesen je 31 zahtjev za pokretenjem prekršajnog postupka i izdato 1.418 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 21 vozilo i 73 vozača, od kojih 51 zbog vožnje pod uticajem alkohola“, naveo je Trifković.

Share With: