Повећан број пожарних интервенција у прошлој години (ВИДЕО)

Припадници Професионалне ватрогасно-спасилачке јединице Градишка у протеклој години имали су 22 одсто више интервенција у односу на 2021. годину. Повећан је број пожарних интервенција на стамбеним објектима и објектима у привреди.

У 2022. години градишки ватрогасци имали су укупно 362 интервенције што је у складу са редовним статистикама. Највећи број интервенција на отвореном простору евидентиран је крајем марта прошле године и у јулу и августу.

Укупна штета од пожара износила је око 450 000 КМ.

 „Најважније је истаћи да смо имали повећан број интервенција на чврстим објектима што је пораст за око 100 одсто и што нас је изненадило јер се доста пажње посвећује превентиви“, рекао је старјешина Професионалне ватрогасно-спасилачке јединице Градишка  Горан Стојаковић.

Стојаковић је апеловао на становништво да се и током предстојећих прољећних радова придржавају законских одредби и да у случају спаљивања корова обавјесте ватрогасну јединицу.

У наредном периоду предвиђено је комплетирање потребне опреме ватрогасне јединице Градишка и редовне активности на одржавању и едукацији.

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица Градишка броји 32 припадника што је у складу са одредбама Плана заштите од пожара.

С.С.Ц.

Share With: