Potražnja za stanovima i dalje velika

Uprkos problemima izazvanim pandemijom virusa korona potražnja za stanovima u Gradišci je i dalje velika, a za nove stanove kupci će morati izdvojiti više novca nego godinu ranije.

Jovana Lakić iz odjeljenja za prodaju u građevinskoj firmi „Arting invest“ Gradiška istakla je da je ova firma u 2020.godini izgradila tri objekta sa oko 100 stanova i dodala da su svi predati kupcima.

„Naša firma trenutno gradi tri objekta, dva na Keju i jedan na lokaciji u blizini starog hrasta gdje bi krajem ove ili početkom naredne godine trebala početi izgradnja još jednog objekta, a planirana je izgradnja još jedne urbane vile na Keju“, istakla je Lakićeva.

Lakićeva je rekla da je cijena kvadratnog metra stana u prošloj godini iznosila od 1 260 do 1 560 KM i dodala da je cijena u odnosu na protekle godine porasla zbog, kako je rekla, povećanja troškova rada.

Direktor građevinske firme“Gradid inžinjering“, Vasko Stojnić potvrdio je da je potražnja za stanovima i dalje velika ali i da je cijena stanova povećana.

„Prošle godine smo započeli objekat sa 17 stanova, a zbog interesovanja za novim stanovima u planu je izgradnja još jednog objekta“, istakao je Stojnić i dodao da je cijena kvadratnog metra stana u ovim objektima 1 400KM.

Stojnić je istakao da će, zbog povećanih troškova materijala i radne snage, cijena kvadratnog metra u novoj gradnji sigurno i dalje rasti.

Share With: