Потписивање уговора о такмичењу “Ритам Европе”

Представници Градске управе Градишка потписали су данас са представницима дјечјег музичког фестивала “Ритам Европе” уговор о одржавању такмичења, чији ће домаћин бити Градишка. Град је побједом Карле Обрадовић и  чланица плесне групе Денс степ добио прилику да буде четврти домаћин такмичења у Републици Српској.

До сада је за учешће на овом такмичењу пријављен 21 град и општина из Републике Српске. Према ријечима директора фестивала  Игор Карадаревића то је до сада рекордан број учесника. Он је напоменуо да ће у октобру ове године програм фестивала „Ритам Европа“ уживо преносити програм из Градишке.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић каже да је ово трећи  пут да град учествује у музичком такмичењу. Истакла је да је велика част што смо ове године у улози домаћина.

„Такмичари ће овдје боравити и дружити се са нашом дјецом што је веома значајно“ рекла  Драгана Илић.

Аудиција за такмичење требала би бити одржана у Градишци од половине до краја марта ове године.

Ритам Европе је музички фестивал и прилика за младе таленте из различитих градова и општина, да се представе на престижном дјечијем фестивалу „Република Српска у ритму Европе“, изводећи музичке нумере на језицима земаља које учествују на Евросонгу и на тај начин покажу своја умијећа.

Н.М.

Share With: