Potpisani ugovori sa stipendistima Fonda „Milan Miki Babić“

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa osmoro djece koji pripadaju boračkoj kategoriji od kojih su dvoje studenti, a šestoro učenici srednje škole.

Gagić je rekao da će stipendije biti isplaćivane deset mjeseci u iznosu od 80 maraka mjesečno za srednjoškolce i 100 maraka za studente ističući da stipendija nosi naziv po preminulom borcu 16. brigade Milanu Mikiju Babiću.

„Odlučili smo da stipendija nosi ime po njemu jer je bio jedan od najboljih boraca sa područja Gradiške. Milan je odlikovan, tri puta je bio ranjavan. To je čovjek koji je u ratu je bio lav, a u miru tih i povučen čovjek. Mi smo danas imali čast da sa njegovom kćerkom potišemo ugovor o stipendiranju“, rekao je Gagić.

Mihaela Babić, kćerka Milana Mikija Babića rekla je da joj mnogo znači što je stipendista Fonda koji nosi ime po njenom ocu jer je kao mala ostala bez oca o kome je čula samo riječi hvale.

Milena Babić, učenica trećeg razreda Tehničke škole Gradiška rekla je da joj puno znači stipendija koju je dobila na osnovu toga što joj je otac bio borac Vojske Republike Srpske.

Fondacija „Solidarnost“ do sad stipendirala oko 200 djece kako bi se pomoglo boračkim kategorijama. Osim stipendija, Fondacija dodjeljuje i pomoć za kupovinu ogrevnog drveta, banjska liječenja, stambeno zbrinjavanje i druge vidove pomoći.

G.Vlainić

Share With: