Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

U Gradskoj upravi danas su potpisani ugovori o stipendiranju sudenata sa područja Gradiške za akademsku 2020/2021. godinu.

Ugovore o stipendiranju sa studentima potpisao je gradonačelnik Gradiške  Zoran Adžić koji je istakao da grad Gradiška nastavlja tradiciju podrške mladim akademskim građanima sa područja grada i dodao da je u budžetu grada u 2021.godini za stipendiranje 166 studenata izdvojeno 240 000 KM.

 „Kroz ovakakvu podršku želimo da stvaramo mlade obrazovane ljude i da ih uključujemo u rad gradske uprave kako bi zajedno radili na stvaranju boljih uslova za rad i život na području Gradiške i Republike Srpske“, istakao je Adžić.

Ugovor o stipendiranju potpisala je i Maja Vučenović, student treće godine Akademije umjetnosti u Banjaluci kojoj ova stipendija mnogo znači.“Već treću godinu sam korisnik stipendije na osnovu prosjeka ocjena koji je 9,3“, rekla je Vučenović i dodala da joj je stipendija motivacija za bolji rad.

Student prve godine prava Ana Pećo, nosilac Vukove diplome iz srednje škole istakla je da joj stipendija mnogo znači i izrazila nadu da će i sledeće godini ostvariti pravo na stipendiju grada Gradiška.

Iznos mjesečne stipendije je 120 KM i biće isplaćene tokom 10 mjeseci.

Share With: