Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

Топ листа за 1.10.2022.год.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине

Potpisani ugovori o izgradnji novih puteva na području Gradiške

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je danas ugovore o izvođenju radova na asfaltiranju lokalnih i nekategorisanih puteva na području Gradiške i saobraćajnice sa dijelom pješačke staze i oborinske kanalizacije u Ulici Petra Pecije sa predstavnicima preduzeća „Hidro-kop“ i  „Kozaraputevi“  iz Banjaluke.

Adžić je rekao da Gradska uprava nastavlja i ove godine sa izgradnjom saobraćajnica na teritoriji grada sa ciljem poboljšanja uslova života svih građana i stvaranja preduslova za privredni razvoj grada Gradiška.

„Sa predstavnicima „Kozaraputeva“ danas smo potpisali ugovor o nastavku dovršetka izgradnje Ulice Petra Pecije u vrijednosti od 180.000KM. Izgled te ulice nam je ideja vodilja kako bi trebale izgledati sve gradske ulice, sa pješačkim i biciklističkim stazama. Sa predstavnicima preduzeća „Hidro-kop“ potpisali smo ugovor o izgradnji 7 kilometara asfaltnih puteva u devet mjesnih zajednica ruralnog područja grada“, rekao je Adžić.

Radislav Babić, direktor firme ”Hidro-kop” rekao je da će hidrokop asfaltirati lokalne i nekategorisane puteve na području Gradiške. On je istakao da je vrijednost radova oko 700.000KM i da je rok izgradnje 90 dana. Putni pravci na kojima će biti izvođeni radovi su u mjesnim zajednicama Berek, Cerovljani, Miloševo Brdo, Gornji i Donji Podgradci, Elezagići, Cimiroti, Turjak i Trebovljani.

Dejan Gaković, direktor „Kozaraputeva“  rekao je da radovi na završetku modernizacije Ulice Petra Pecije u dužini od oko 200m počinju sljedeće sedmice. On je dodao da modernizacija podrazumjeva izgradnju pješačkih staza, oborinske kanalizacije i izmještanje postojeće javne rasvijete.

Kada  je riječ o rekonstrukciji magistralnih puteva na području Gradiške gradonačelnik Adžić je rekao su uputili apel Putevima Republike Srpske da se magistralni put u Kruškiku uredi kako bi se konačno riješio taj problem On je dodao da prema informacijama iz Puteva Srpske postoji obećanje da će magistralni put od nadvožnjaka u Čatrnji (Petnaestog) do Dubice biti rekonstruisan i da će ove godine biti raspisan tender za rekonstrukciju magistralnog puta Gradiška – Klašnice koji uključuje tri kružne raskrsnice.

„U planu je izgradnja kružne raskrsnice na lokaciji današnjeg „Banjalučkog mosta“, kao i dva kružna toka u Novoj Topoli“ rekao je Adžić.

 

G.Vlainić

Share With:
Open

close button