Top lista

Top lista za 31.07.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Potpisani ugovori o izgradnji novih puteva na području Gradiške

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je danas ugovore o izvođenju radova na asfaltiranju lokalnih i nekategorisanih puteva na području Gradiške i saobraćajnice sa dijelom pješačke staze i oborinske kanalizacije u Ulici Petra Pecije sa predstavnicima preduzeća „Hidro-kop“ i  „Kozaraputevi“  iz Banjaluke.

Adžić je rekao da Gradska uprava nastavlja i ove godine sa izgradnjom saobraćajnica na teritoriji grada sa ciljem poboljšanja uslova života svih građana i stvaranja preduslova za privredni razvoj grada Gradiška.

„Sa predstavnicima „Kozaraputeva“ danas smo potpisali ugovor o nastavku dovršetka izgradnje Ulice Petra Pecije u vrijednosti od 180.000KM. Izgled te ulice nam je ideja vodilja kako bi trebale izgledati sve gradske ulice, sa pješačkim i biciklističkim stazama. Sa predstavnicima preduzeća „Hidro-kop“ potpisali smo ugovor o izgradnji 7 kilometara asfaltnih puteva u devet mjesnih zajednica ruralnog područja grada“, rekao je Adžić.

Radislav Babić, direktor firme ”Hidro-kop” rekao je da će hidrokop asfaltirati lokalne i nekategorisane puteve na području Gradiške. On je istakao da je vrijednost radova oko 700.000KM i da je rok izgradnje 90 dana. Putni pravci na kojima će biti izvođeni radovi su u mjesnim zajednicama Berek, Cerovljani, Miloševo Brdo, Gornji i Donji Podgradci, Elezagići, Cimiroti, Turjak i Trebovljani.

Dejan Gaković, direktor „Kozaraputeva“  rekao je da radovi na završetku modernizacije Ulice Petra Pecije u dužini od oko 200m počinju sljedeće sedmice. On je dodao da modernizacija podrazumjeva izgradnju pješačkih staza, oborinske kanalizacije i izmještanje postojeće javne rasvijete.

Kada  je riječ o rekonstrukciji magistralnih puteva na području Gradiške gradonačelnik Adžić je rekao su uputili apel Putevima Republike Srpske da se magistralni put u Kruškiku uredi kako bi se konačno riješio taj problem On je dodao da prema informacijama iz Puteva Srpske postoji obećanje da će magistralni put od nadvožnjaka u Čatrnji (Petnaestog) do Dubice biti rekonstruisan i da će ove godine biti raspisan tender za rekonstrukciju magistralnog puta Gradiška – Klašnice koji uključuje tri kružne raskrsnice.

„U planu je izgradnja kružne raskrsnice na lokaciji današnjeg „Banjalučkog mosta“, kao i dva kružna toka u Novoj Topoli“ rekao je Adžić.

 

G.Vlainić

Share With: