Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Postignut dogovor boračkih kategorija i “Šumskog gazdinstva” Gradiška

Predstavnici Gradske boračke organizacije, Gradske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila i Udruženja ratnih vojnih invalida grada Gradiška održali su juče sastanak sa direktorom Šumskog gazdinstva Gradiška na kojem je postignut dogovor da krajnji rok ispuruke ogrevnog drveta bude kraj septembra 2020. godine i dogovor oko problema utovara ogrevnog drveta.

„Imali smo probleme oko prevoza ogrevnog drveta i vremena njegove isporuke te smo iz tog razloga odlučili da zajedno nastupamo i postigli smo dogovor sa direktorom da krajnji rok isporuke bude kraj septembra 2020. godine i riješili smo problem utovara“, istakao je predsjednik Boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić

Gagić je dodao da ovo nije prvi put da ove tri organizacije djeluju zajedno te da je u toku prošle godine organizovan niz sastanaka i da su zajedno već u nekoliko navrata nastupili sa svojim zahtjevima prema Gradskoj upravi.

Predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Gradiška Dragica Matković izrazila je zadovoljstvo zajedničkim djelovanjem ovih organizacija u rješavanju socijalno-materijalnih problema.

Ona je istakla da se jedino zajedničkim djelovanjem mogu riješti problemi prisutni kod stambenog zbinjavanja boraca, invalida od prve do pete kategorije i djece poginulih boraca.

Sekretar Udruženja ratnih vojnih invalida, Vitomir Misimović rekao je da ovo nije prvi slučaj  zajedničke saradnje te da su zajedno došli do zaključka da zajedničkim djelovanjem mogu lakše ostvariti svoja prava.

„Ratni vojni invalidi su već došli u godine kada treba razmišljati o njihovom penzionisanju ali mnogi od njih imaju probleme sa malim radnim stažom i onim koji nije priznat“, istakao je Misimović.

On je dodao da je glavni problem ovih kategorija socijalna ugroženost.

Share With: