Поскупљење није утицало на потражњу станова

У Градишци посљедњих година дошло је до експанзије стамбене изградње, а потражња станова и даље је велика. Већих осцилација на тржишту некретнина нема, иако су цијене пословних и стамбених квадрата поскупјеле.

Према подацима Одјељење за комуналне и стамбене послове града Градишка у прошлој години изграђено је 55 стамбених јединица што је за 30 посто мање у односу на 2021. годину. Кажу да је на успорену динамику изградње утицала инфлација и поскуљење које није заобишло ни грађевински сектор.

Начелник Одјељење за комуналне и стамбене послове Градишка Ведран Кнежевић каже да је у овој години планирана изградња шест стамбених објеката и да нема много слободних станова у Градишци.

У грађевинској фирми у Градишци кажу да поскупљење није много утицало на потражњу иако су цијене станова у порасту и у просјеку коштају 2 000 КМ по квадрату Углавном се више купују мањи станови површине од око 45 квадрата.Купци су најчешће млади брачни парови и људи који су у пензији, а радни вијек су провели у иностранству.

Из надлежног одјељења су истакли да је видљиво да је у граду на Сави, посљедњих година дошло је до експанзије стамбене изградње,

Осим стамбене изградње у Градишци ће се реализовати и други инфраструктурни пројекти. И даље ће Градска управа асфалтирати путеве у граду и у мјесним заједницама, те је планиран  и завршетак велике кружне раскрснице у граду, као и кружног тока на улазу у Агроиндустријску зону у Новој Тополи.

Н.М.

Share With: