Понашајмо се одговорно, заштитимо своју имовину! (ВИДЕО)

Сезона годишњих одмора је период године у којем се изврши највећи број имовинских кривичних дјела, односно провала, због чега из Полицијске управе Градишка апелују на грађане да осигурају имовину у вријеме свог одсуства.

Начелник Одјељења полиције ПУ Градишка, Дејан Трифковић навео је да приликом кретања на одмор, новац, златни накит и друге вриједне ствари не треба остављати у кући или стану, већ у банци или дати некоме од родбине на чување. „Никад не остављајте отворене прозоре или балконска врата, јер криминалци вјешто користе такве прилике, неопажено улазе у ваш стан и односе новац и вриједне предмете. Не остављајте кључеве испод отирача, у обући, саксијама за цвијеће и слично, јер криминалци итекако знају за скривање кључева на тим мјестима“, навео је Трифковић и додао да не треба објављивати фотографије са љетовања на друштвеним мрежама, јер је то врло јасан сигнал да особа не борави на својој адреси.

Такође, није пожељно одавати утисак одсуства од куће или стана, као што су спуштене ролетне дужи период, јер криминалци и то прате и доћи ће до закључка да нема никога у стану.

На подручју ПУ Градишка прошле године у сезони годишњег одмора извршено је 26 имовинских кривичних дјела. Због тог податка апеле полиције треба схватити  озбиљно и предузети све мјере у циљу заштите имовине. Из Пу Градишка подсјећају да је спречавање криминала одговорност свих и позивају грађане да прате и уочавају кретање сумњивих лица и возила у свом окружењу и да о свему сумњивом, одмах обавијесте полицију.

С.Видовић

Share With: