Помену у Доњој Градини 23. априла најављено присуство 20.000 људи

Након данас одржане треће сједницe Извршног одбора за обиљежавањa Дана сјећања на жртве усташког злочина – геноцида НДХ у концентрационом логору Јасеновац, члан извршног одбора из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Владе Републике Српске Чедо Шиповац рекао је да ће ове године помену у Доњој Градини присуствовати око 20.000 људи.

Шиповац је додао ће највјероватније локација парастоса и помена бити измјештена са локације „Храстови“ и да ће бити на подручју Спомен-подручја Доња Градина али изван меморијалне зоне коју чине гробна поља.

Директор Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина Тања Тулековић позвала је грађане да се одазову помену и парастосу 23. априла у Доњој Градини, са почетком у 10.00 часова истичући да је потребно доћи раније јер се ове године очекује велики број посјетилаца.

Помен у Доњој Градини је датум који заједнички обиљежавају Одбори за његовање традиција Влада Републике Српске и Србије и очекује се присуство делегација представника влада Републике Српске и Србије.

Г.В.

Share With: