Top lista

Top lista za 3.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Polugodišnji koncert OMŠ „Branko Smiljanić“ u srijedu 11. decembra

Polugodišnji koncert Osnovne muzičke škole „Branko Smiljanić“ biće održan u srijedu 11. decembra u 20 časova u Kulturnom centru u Gradišci.

Direktor škole Ivan Ristić rakao je da su na repertoaru koncerta kompozicije koje su predviđene nastavnim planom i programom za osnovne muzičke škole.

On je istakao da su odabrali učenike koji će nastupiti na koncertu, naglasivši da je to uvjek težak zadatak obzirom da imaju dosta talentovanih učenika koji potižu odlične rezulatate na takmičenjima.

„Nastupiće učenici sa svih odsjeka muzičke škole, hor mlađeg i starijeg uzrasta, etno grupa i orkestar harmonika, a koncert traje 90 minuta“, naveo je Ristić.

On je pozva sve ljubitelje klasične muzike i roditelje učenika da dođu na koncert, dodajući da je ulaz besplatan.

Prema njegovim riječima, 24. decembra u 18 časova u Kulturnom centru biti održan koncert muzičkog zabavišta, a 3. januara učenici muzičke škole nastušiće u okviru programa Zimskog grada, na vanjskoj pozornici Kulturnog centra, gdje će predstaviti sa kompozicijama prilagođenim novogodišnjem raspoloženju.

On je dodao da će u februaru biti organzovan koncert bivših učenika  Osnovne muzičke škole „Branko Smiljanić“.

Ristić je rakao da su u prvom polugodištu učenici muzičke škole imali interne koncerte, odnosno nastupe u galeriji Zavičajnog muzeja, koji su dobra priprema za javene nastupe i takmičenja koja ih očekuju u drugom polugodištu.

On je podsjetio da su u 2019. godini učenici gradiške muzičke škole osvojili ukupno 70 nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, te da se nada da će na takmičenjima u martu i aprilu naredne godine takođe osvojiti brojne nagrade.

Ristić je dodao da je u prvom polugodištu održano jedno takmičenje za gitariste u Banjaluci, gdje su učenici ove škole Stefan Pandžić i Luka Vidović osvojili dvije druge nagrade.

Osnovnu muzičku školu „Branko Smiljanić“ Gradiška u školskoj 2019./2020. godini pohađa 262 učenika.

Share With: