Положено цвијеће на бисту Лепе Радић у градском парку

Представници Централног културно-умјетничког друштва „Лепа Радић“ Градишка заједно са  Јавном предшколском установом Лепа Радић и Градском организацијом СУБНОР-а Градишка положили су данас цвијеће на спомен бисту Лепој Радић у градском парку. У суботу, 11. фебруара, на дан њеног страдања 1943. године обићи ће њено спомен обиљежје у Бистрици и мјесто страдања код багремова у Босанској Крупи.

Предсједник СКУД-а „Лепа Радић“ Давор Симишић рекао је да су то прве активности у оквиру низа активности које ће организовати ове године поводом 80 година од страдања народне хероине и десет година рада друштва.

„У сарадњи са другим организацијама и установама планирамо низ активности с циљем промоције лика и дјела Лепе Радић која је препозната као симбол слободе и херојства и у свијету“, навео је Симишић и додао да би ускоро требали почети и радови на изградњи спомен комплекса у Гашници.

Предсједница Актива жена СКУД-а „Лепа Радић“ Драгана Стевић навела је да Актив жена прати програмске активности и даје допринос значајним датумима.

„Актив броји више од 60 жена и ми смо почаствоване зато што припадамо друштву које носи име хероине Лепа Радић“, рекла је Стевићева.

С.С.Ц.

Share With: