Положени вијенци поводом Дана града Градишка (ФОТО)

Полагањем вијенаца и цвијећа на спомен обиљежја у Градском парку у Градишци, обиљежена је 78. годишњица ослобођења овог града у Другом свјетском рату.

Чланови градишког одбора Савеза удружења бораца народноослободилачког рата, са поносом и сјетом присјећају се великих страдања и снажне борбе нашег народа против фашистичког окупатора, те коначне слободе. Дан ослобођења Градишке  24. април кажу да ће даље  чувати и поштовати, иако је све мање живих учесника народноослободилачког рата.

Предсједник ГО СУБНОР-а Градишка Никола Крагуљ, истакао је да је у Другом свјетском рату страдало шеснаест и по хиљада жртава и због таквог страдања сматра да је Дан ослобођења Градишке један од најзначајних датума и треба да остане у сјећању, јер многи су дали животе за ово што данас имамо.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да се овог дана сјећамо свих оних који су своје животе уградили у темеље Градишке и Републике Српске. Он је додао захваљујући њиховој жртви ми данас можемо да креирамо друштвени привредни амбијент и да се развијамо у складу са нашим потребама.

Вијенце и цвијеће на централни споменик жртвама Народноослободилачког рата, бисте народних хероја, спомен костурницу и споменик погинулим борцима у Одбрамбено – отаџбинском рату положиле делегације: СУБНОР-а, Града Градишка, републичке институције , градске  Борачке организације и Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила и других градских организација проистеклих из претходних ратова, те представници политичких партија.

Н.М.

Share With: