Полиција даровала крв други пут ове године (ФОТО)

Због потреба Завода за трансфузијску медицину Републике Српске Полицијска управа Градишка организовала је дводневну акцију добровољно даривања крви.

За хуманитарну акцију у Јавној здравственој установи Болница Градишка-Завод за трансфузијску медицину, пријавило се 30 припадника Полицијске управе Градишка који ће даривањем крви помоћи онима којима је најпотребније. Ово је друга акција добровољног даривања крви од почетка године и на овај начин полицијски службеници показују спремности за пружање помоћи у свим ситуацијама.

Командир Полицијске станице Нова Топола Миленко Чекић, каже да је до сада крв даровао 32 пута, те да у просјеку крв дарује два пута годишње.

 

У Полицијској управи Градишка Немања Милошев је запослен четири године и до сада је крв даровао шест пут, те планирају да буде увије дио оваквих хуманих акција.

У Служби за трансфузију крви Градишка истичу да је тренутна ситуација што се тиче залиха за разлику од претходних дана нешто боља, али да и даље највише недостаје нулта позитивна и негативна крвна група.

Сваку акцију па и ову редовно прати Градска организација Црвеног крста Градишка. Кажу да су у току прошле године организовали 25 акција добровољног даривања крви .Из ове организације истичу  да је Полицијска управа најбројнији актив добровољних давалаца крви, те три пута годишње учествују у акцијама. Градска организација Црвеног крста Градишка овим путем је позвала све оне који могу и желе да дарују крв.

Н.М.

Share With: