Полицајци до даљњег пред градишким школама

Министарство унутрашњих послова Републике Српске наставило је са појачаним присуством полицијских службеника у близини основних и средњих школа у Српској.

Присуство полиције пред основним и средњим школама видљиво је на подручју Градишке али и општине Србац која је у надлежности Полицијске управе Градишка.

Из МУП-а подсјећају да је појачано присуство полицијских службеника наређено након трагичног догађаја који се десио 3. маја у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“

Начелник полиције Полицијске управе Градишка Дејан Трифковић рекао је да ће полиција бити присутна на почетку и крају наставе као и на великим одморима али у већим школама и током извођења наставе.

Трифковић је додао да у Српској постоји пројекат „Школски полицајац“ који ће у наредном периоду бити подигнут на виши ниво.

Он је истакао да ће полиција провјерити свако неуобичајно понашање дјеце и да ће сви пријављени случајеви бити детаљно истражени.“ Примјећено је да дјеца на основу трагедије у Београду раде неслане шале, што је неприхватљиво. Зато ћемо озбиљно приступити свакој пријави“, нагласио је Трифковић.

Такође, полиција Српске активности је усмјерила и на друштвене мреже, те ће у случају да се појаве објаве узнемирујућег садржаја правовремено предузети потребне и законске мјере и радње с циљем спречавања нежељених посљедица.

Из МУП-а Српске још једном позивају грађане да позивом на број телефона 122 или полицијској станици пријаве било какво сазнање о евентуалним могућим ситуацијама које би могле постати безбједносне пријетње, да би се на исте правовремено реаговало.

Г.Влаинић

Share With: