Top lista

Top lista za 15.05.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Policijska uprava Gradiška obilježila Dan policije Republike Srpske

U Policijskoj upravi Gradiška danas je, služenjem pomena i polaganjem vijenaca na spomen-ploču poginulih policajaca u Odbramebno-otadžbinskom ratu, obilježen 4. april – Dan policije Republike Srpske.

Načelnik Policijske uprave Bojan Škorić rekao je da je ova uprava u  Odbramebno-otadžbinskom ratu izgubila 19 policajaca, a da je njih devet preminulo nakon rata.

Prema riječima Škorića Policijska uprava Gradiška ima dobre rezultate rada u protekloj godini.

“Kao i za cijelo stanovništvo, rad u uslovima pandemije korona virusa je složen. Mogli bi reći da su nakon medicinskih radnika policijski službenici najizloženiji jer sprovode sve naredbe Republičkog štaba, a građani su već nervozni zbog svih mjera” rekao je Škorić i apelovao na građane da se pridržavaju svih epidemiloloških mjera jer samo na taj način možemo se riješiti  epidemije i vratili se normalnom životu.

Povodom Dana policije pripadnici Policijske uprave Gradiška početkom sedmice organizovali su akciju dobrovoljnog darivanja krvi i još jednom pokazali da policija osim što štiti građane ima i onu humanu stranu da pomogne građanima.

“Prošle godine smo imali i više situacija gdje su se naši pripadnici istakli i učinili prije svega hrabra i dobra djela, a za to su nagrađeni i pohvaljeni. Nadam se da će sa takvim radom nastaviti i ove godine” rekao je Škorić.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova. Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

G.Vlainić

Share With: