Појединци уништавају, комуналци изнова оплемењују околину (ФОТО, ВИДЕО)

Радници предузећа „Градска чистоћа“ у Градишци, који су распоређени на рад у Службу послова јавне хигијене и хортикултуре, свакодневно брину да град буде чист и уређен. Посла је много, а тек су недавно успјели санирати посљедице великог невремена које је прошлог мјесеца захватило град.

 „Интензивно се припремамо за јесење уређење града“, кажу у комуналном предузећу „Градска чистоћа“. Радници Службе, која је између осталих послова задужена за одржавање чистоће града и његово украшавање, ових су дана распоређени на орезивању дрвореда у граду. Улице се перу свакодневно.

Током јесени , јавне површине биће обогаћене садницама разног цвијећа, а савски кеј употпуњен новим садржајима.

Бројне су похвале, посебно путника који пролазе кроз Градишку, као транизтну дестинацију према земљама Европе, на рачун одржавања чистоће и зеленила у граду. Међутим, несавјесним поступцима, поједини суграђани занемарују труд и настојања радника да средину у којој живимо свакодневно оплемене новим садржајима.

„Викендом појединци чупају саднице цвијећа на савском кеју, у парку поред Аутобуске станице налазимо на десетине разбијених саксија, на дјечијем игралишту у МЗ Сењак појединци су поломили љуљачку“, наводи директор КП „Градска чистоћа“ Рената Обрадовић Поповић посљедице иживљавања појединаца само у посљедњих неколико дана.

Обрадовић Поповић се нада да ће им подршку у спречавању и санкционисању оваквих поступака, осим суграђана, помоћи и надлежне институције.

Већ традиционална манифестација коју организује ово предузеће, „Најкутак“, која 8. септембра завршава избором најуређенијег дворишта и балкона, из године у годину оправдава свој циљ, а то је мотивисати сугрђане да свакодневно одржавају и његују простор у коме живе и бораве.

Сања Т.

Share With: