Појачана контрола свих учесника у саобраћају

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће од сутра до 9.августа на подручју Републике Српске акцију контроле возача под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.

– Полицијски службеници ће организовати контролне пунктове и контролисати и сва друга евентуална кршења законских одредби (превоз дјеце у возилу без сједалице, некориштење безбједносног појаса на предњем и задњем сједишту, кориштење мобилног телефона у вожњи и др.), остварујући вид контроле тзв. лијевак, а по принципу нулте толеранције – наведено је у саопштењу МУП-а.

Истичу да ће у дане извођења акције биће ангажовани и службени пресретачи и то управо на критичним правцима широм Српске.

– Акција се спроводи у оквиру кампање „Вози опрезно – путуј безбједно“, а у циљу заустављања негативног тренда у погледу броја погинулих лица у саобраћајним незгодама.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Share With: